Als u bent toegelaten tot de WSNP

Huisbezoek
Als u bent toegelaten tot de WSNP belt u de bewindvoerder. Er wordt een afspraak met u gemaakt voor een huisbezoek. Tijdens het huisbezoek praat de bewindvoerder met u over hoe uw schulden zijn ontstaan. Samen met de bewindvoerder bespreekt u de mogelijkheden om zo veel mogelijk te kunnen sparen voor uw schuldeisers. De bewindvoerder zal u uitleggen wat de WSNP inhoudt en wat u er voor moet doen om een schone lei te krijgen.

Bekendmaking in het insolventieregister
Als u bent toegelaten wordt dit geregistreerd in het insolventieregister.
(opent in nieuw venster) Zo kunnen schuldeisers u vinden. In het insolventieregister staat ook de naam van de rechtbank, de bewindvoerder en de rechter commissaris. Alle belangrijke momenten in de WSNP worden gemeld in het insolventieregister. Zo kunnen schuldeisers zien wanneer de schuldenlijst wordt vastgesteld of dat uw WSNP regeling wordt beƫindigd met of zonder schone lei.

Beslag op inkomen vervalt
Als u bent toegelaten vervallen de loonbeslagen. De bewindvoerder zal contact opnemen met de schuldeiser(s) die beslag hebben gelegd op uw inkomen. Als een schuldeiser een tegoed verrekent met een schuld dan wordt dat teruggedraaid.

Postblokkade
De eerste 13 maanden van de schuldsanering ligt er een blokkade op uw post. De post wordt doorgestuurd naar de bewindvoerder. Dit gebeurt om te kunnen controleren of er bijvoorbeeld nieuwe schulden zijn ontstaan of dat er misschien nog sprake is van een vermogen. Elke week wordt de post door de bewindvoerder naar u doorgestuurd.

Als schuldeisers u bellen of brieven schrijven
Het kan zijn dat een schuldeiser toch nog contact met u opneemt omdat hij graag wil dat u gaat betalen. U kunt uitleggen dat u bent toegelaten tot de WSNP. U kunt eventueel een kopie van uw toelatingsvonnis toesturen aan de schuldeiser. Als u de schuldeiser niet kunt overtuigen, kunt u contact opnemen met de bewindvoerder.